Общество

Лебанов подготвя рестарт на проекта „Сютка“

Велинград Кметът на Велинград предприема стъпки по възраждането на поректа „Сютка“.  На среща инициирана от градоначалника са обсъдени различни варианти за рестарт на дългогодишния проблемен проект, съобщават от пресцентъра на администрацията.

Според Лебанов ще се търсят всички възможни варианти за достигане до положителен резултат за осъществяване на голямата велинградска мечта -ски писта.  „Ако Велинград успее да постигне това, ще бъде конкурентоспособен курорт с големи ресурси, като СПА, зимна и дори целогодишна туристическа дестинация“ – коментира той.

Участниците в срещата – председателят на ОбС Дияна Кехайова, съветници, НПО изразиха мнение, че взаимната работа, разграничена от политически пристрастия и интереси би могла да доведе до успех.

Община Велинград в лицето на кмета ще инициира подписка сред гражданите за възобновяването на проекта, която ще бъде входирана в Министерски съвет. Към този момент има и постъпили предложения от инвеститори.

 Главният архитект Тодор Енев пък гарантира, че биоразнообразието на региона няма да бъде нарушено. След изготвяне на подписка по рестарт на проекта ще предстоят нови срещи със специалисти и изготвяне на документи и търсене на нови инвеститори.

На следваща среща ще бъде отправена покана и до представители на община Ракитово, който да изразят своите позиции по проблема.

Коментари

Остави коментар