Култура Общество

L’amore e la musica дава шанс на Мариам Маврова за успех в Италия. Да я подкрепим

Едно талантливо момиче от Велинград участва в Premio Mia Martini, ТВ конкурс за изпълнители на популярна песен, посветен на известната италианска певица Миа Мартини. Мариам Маврова се конкурира с още 54 изпълнители с песента L'amore e la musica.

Конкурсът се провежда близо до южноиталианския град Баняра (родното място на певицата). През 2017г.се провежда 23-то издание на конкурса и за първи път тази година стартира отделна категория за международно участие MIA MARTINI INTERNATIONAL.

„Покана за участие получих на един конкурс през октомври 2016г. в Швейцария от Христина Ботвиновска, която отговаря за международните участници и е директор на музикално арт училище в Швейцария“, сподели за ПЗИНФО гласовитата велинградчанка.

„За да стигна до Радио финалите трябваше да премина през два кръга. На първия кръг кандидатствах със записи от мои изпълнения, а вторият етап бяха кастингите на живо, които се проведоха през месец май. До радио финалите достигнахме 55 участници и трябваше да подготвим нова авторска песен на италиански език, като в текста на международните участници трябва да има част на роден език. Песента L'amore e la musica е написана от велинградския композитор Васил Делиев и италианският текст Емилия Нечева.Радио финала протича в 4 седмици. Началото беше на 20 август и приключва на 22 септември. До големият финал ще достигнат 24 участници, който ще се проведе в края на месец октомври.В гласуването могат да участват само хора с италиански GSM оператори.За мен това е едно ново предизвикателство да участвам в радио и ТВ конкурс и силно се надявам да достигна до големия финал“, разказа още Мариам.

Това е линк към сайта, където можете да гласувате ако живеете в Италия или пък да препоръчате на ваши близки, които живеят на Апенините:

http://www.premiomiamartini.it/ascolta_e_vota_canzone_premio_mia_martini.php?pag=2&id=1&id=1

Мариам Маврова е с номер 41.

 

Коментари