Политика

Костадинова се срещна с журналисти на стипендия в немска фондация

София

Заместник-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев, председателят на МГЕРБ и депутат Георг Георгиев  и народните представители от ГЕРБ д-р Вяра Церовска, Светлана Ангелова, д-р Кирил Добрев и Десислава Костадинова проведоха среща в Народното събрание с  проф. Ханс‐Петер Нидермайер, ръководител  на Института за стипендии на фондация „Ханс Зайдел“ и група германски  журналисти, стипендианти на фондацията, които са на посещение  в  България.

Красимир Велчев, който е и член на Комисията по култура и медии отговори на въпроси на немските журналисти, свързани с медиите и политическата ситуация в България. „Говори се, че медиите са четвъртата власт. Аз бих казал, че са първа. Бих искал дори да бъде променена Конституцията, за да се предотврати участието на политически лица и магистрати в управлението на медиите“, заяви Велчев. Той призова младите хора от сега да осъзнават отговорността си като журналисти. По думите му, политиците и медиите могат да направят много, ако работят заедно. „Медиите не трябва нито да хвалят прекалено политиците, нито да ги клеветят. Във всяка съвместна дейност основно е доверието. За да има доверие, трябва да има много диалог и никакви лъжи. Когато медиите пожълтяват, това е много опасно за обществото“, категоричен бе Красимир Велчев.

Десислава Костадинова, която също е член на Комисията по култура и медии, пожела на стипендиантите – журналисти никога да не попадат в манипулативна медийна среда и да имат възможност за обективно и точно отразяване на важните събития в обществения живот.

Коментари

Остави коментар