Политика

Костадинова изслуша проблемите на хората от Ракитово, Батак и Брацигово

Народният представител от ГЕРБ проведе приемни в три общини от областта-Ракитово, Батак и Брацигово.

Първата среща за деня на Костадинова беше с жители на община Ракитово, където се оказа, че тя е първият депутат с приемна в редовния парламентарен сезон, а не преди избори. В местния клуб на ГЕРБ депутата изслуша дошлите на приемната по няколко проблема. На първо място те са притеснени от назначението на външни хора на ръководни позиции в системата на горското стопанство.

Освен това обстойно пазарджишкият народен представител беше запознат с проблемите с водоснабдяването в град Костандово. Заради остарялата водопроводна мрежа, в населеното място се налага поддържане на по-ниско налягане. Това ограничава броя на авариите, но оставя хората по горните етажи без вода.

По покана на Десислава Костадинова към приемната се присъедини заместник-кмета на Ракитово Тодор Тодоров. Повод за срещата беше желанието на народния представител да научи докъде е стигнала реализацията на проекта, по който се изгражда спортна зала в Костандово. Интересът и беше предизвикан от въпрос поставен от спортен деятел в приемния и ден в Пазарджик. Отговорът на Тодоров беше, че въпреки някои неудачи работата по изграждане на залата върви и когато тя е готова ще се мисли за развитието на различни видове спортове освен традиционната за Костандово борба.

От Ракитово Десислава Костадинова замина за Батак. Там  гражданите поставиха проблема с транспортната изолация на Батак и селата Фотиново и Нова махала. Между трите населени места пък няма обществен превоз. А директна връзка с Пещера и Пазарджик хората от Батак имат само в понеделник, сряда и петък, когато през града минава автобус от Доспат, пътуващ за София. Автобус всеки ден пътува само до Велинград.

Хората поставиха и проблема с липсата на мотивация за младите да остават в общината. В същото време издръжката на един ученик, който учи в Пещера, Велинград или Пазарджик е непосилна за повечето семейства. За всеобщо съжаление все по-малко деца предпочитат да учат извън общината.

Последната приемна за деня, в късния следобед Десислава Костадинова проведе в Брацигово. Там и беше поставен въпрос с възможност за изнесено работно място на Бюрото по труда поне веднъж месечно за задължителното разписване на безработните от Равногор, а и от Розово. За тях е особено трудно без обществен транспорт и в тежки зимни условия да слизат до града. Народният представител Костадинова веднага се свърза с директора на Бюрото по труда в Пещера Димитър Търпов, който пое ангажимент още следващата седмица да проведе нужните разговори за осигуряване на подобна възможност.

Костадинова беше запозната и с желанието бивш ученически лагер на Розовски вриз да бъде предоставен на община Брацигово, която да реши как да го стопанисва. В момента базата се руши, но въпреки това към нея е проявен и инвеститорски интерес.

Друг наболял проблем, поставен на приемната в Брацигово беше ще има ли промяна в правилата за описване на земеделската земя. Към момента действащата система води до много грешки.

Коментари

Остави коментар