Общество

Книги за читалището в Звъничево от МГЕРБ

Пазарджик Попълнение от 82 книги получи днес читалището в село Звъничево. Инициативата, която беше представена от председателя на общинската структура на МГЕРБ Пазарджик Стоян Станков, Надежда Терзиева и организационният секретар Николай Ангелов, е част от цяла платформа такива.

Инициатор е евродепутат Моника Панайотова, а насловът „Доброволчеството – доброто в нас”. Част от нея е „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”. Станков напомни, че мероприятието е анонсирано като фейсбук събитие на 17 януари от Николай Ангелов. Целта е да се обновят местните фондове на библиотеките, с което да се привлечат хората. Това вече е правено за читалището в село Ивайло. Книгите са събрани от 20 до 24 януари в офиса на ГЕРБ в Пазарджик. Този път са предназначени за читалище „Звезда 1927” в село Звъничево. В бъдеще такива инициативи ще обхващат електронни носители, плочи и др., за да се популяризира литературата и с по-съвременни средства. Повече информация може да се намери в www.dobrovolchestvo.com.

Надежда Терзиева добави, че събраните книги са 82, сред които световна класика, българска литература, история, романи и др. В даряването са се включили и народни представители. Инициативата се изпълнява и в останалите младежки структури на ГЕРБ в областта.

Коментари

Остави коментар