Институции

Кметът на Пещера с благодарствено писмо към външния министър

Пещера Мария Даракчиева се завърна от Беларус, където се подложи на тестове относно бъдеща трансплантация. Там тя беше придружена от баща и заместник – кметът на Пещера Стефан Балабанов.

Специалистите в клиника по транспалнтациите в Минск са достигнали до заключението, че на Мария може да бъде извършена повторна трансплантация в лечебното заведение, като за целта се очаква подходящ донор.

До намиране на такъв, на всеки 3 месеца тя ще трябва да посещава същата клиника за ден, за да се проверява дали има изменение в здравословното състояние.

В тази връзка кметът на Пещера изпрати благодарствено писмо до министърът на външните работи, тъй като Мария  и придружителите и са получили помощ от българското посолство в Беларус. Публикуваме писмото без съкращения:

 

ДО

                                         МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

                                          НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

                                          Г-Н КРИСТИЯН ВИГЕНИН

                      Уважаеми г-н министър,

 

 

Бих желал чрез Вас да изразя огромната си благодарност на г-н посланика в Беларус

 г-н Ангел Ганев.

            Същият осъществи контакти с Министерството на здравеопазването в Беларус,благодарение на което младо момиче от гр.Пещера-Мария Даракчиева бе настанена в клиника в гр.Минск където и бяха извършени изследвания за трансплантация на бъбрек.

            По време на престоя и посолството на Република България в Беларус оказа неоценима помощ и съдействие,за което най-сърдечно  благодаря.

            Считам,че с дипломати като г-н Ангел Ганев МВнР на Република България може да се гордее и съм сигурен,че ще постига успехи в дипломатически план в името на страната ни.

                                 КМЕТ: Георги Козарев

                                                                

Коментари

Остави коментар