Институции Общество

Кърменето вече и онлайн – с изложба

Пазарджик От 1-ви до 7-ми август доброволческата организация за информация и подкрепа за кърмене “Ла Лече Лига България” ще отбележи за единадесети път Световната седмица на кърменето (ССК).

Ла Лече Лига Пазарджик и тази година организира среща, посветена на темата на ССК тази година: КЪРМЕНЕТО: Печеливша цел за цял живот!
Седмицата ще бъде открита символично с първата у нас онлайн изложба на кърмачески снимки, която включва любителски и професионални фотографии на ежедневни ситуации от живота на семействата с бебета и деца. Целта на изложбата е да насърчи общественото приемане и окуражаване на кърменето. Популяризирайки важността и нормалността на кърменето, Ла Лече Лига България се стреми да постигне широко разбиране и подкрепа за важната роля на кърменето за благоденствието на децата, майките и обществото като цяло. Изложбата може да бъде видяна след 01.08.2014 г. на адрес www.lllbg.org/izlozhba-karmene/.
Сред инициативите е и Ла Лече Лига Уебинар по темата на ССК, който ще се проведе на 07.08. 2014 г. (четвъртък), от 19.00 и ще е достъпен на този линк: www.lllbg.org/webinar/.
В Пазарджик Ла Лече Лига ще отбележи началото на ССК на 01.08.2014 г. , в градината на галерия „Плеяда“, от 10:30 ч. в със среща на бъдещи и настоящи майки, посветена на темата на ССК тази година.
Подробната програма на събитията в цялата страна може да бъде видяна на адрес: www.lllbg.org/programa-cck2014/
Темата на Световната седмица на кърменето през 2014 г. е “Кърменето – печеливша цел за цял живот!”. Тя е свързана с Целите на хилядолетието за развитие, поставени през 1990 г. от Организацията на обединените нации (ООН) и правителствата. Осемте цели, определени от ООН, са за всеобхватна борба с бедността и насърчаване на здравословно и устойчиво развитие на света до 2015 г.

ПРОГРАМА ЗА ПАЗАРДЖИК

1 август, 10:30 часа
Ла Лече Лига среща на тема: „Кърменето: Печеливша цел за цял живот!“
Градината на галерия „Плеяда“

2 август, 13:00 часа
Консултации на доброволни консултанти по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ в Родилно отделение на МБАЛ „Здраве“.
МБАЛ „Здраве“, ул. „Константин Величков“ 50
Организатор: Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“
За контакт: Гергана Божкова (консултант по кърмене към НАПК) – 0898 677 306

4 и 5 август
Посещение на родилните домове в града
Организатор: Ла Лече Лига
Актуална информация на: https://www.facebook.com/lllpz

5 август, 18:30 часа
„Да поговорим за кърменето“ – среща за кърмещи майки – Парк „Острова“
Организатор: Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“
За контакт: Гергана Божкова (консултант по кърмене към НАПК) – 0898 677 306, gerganabojkova_@abv.bg
/сборен пункт – на пейките при „Лятната читалня“/

Коментари

Остави коментар