Политика

Кандидатите за народни представители от Коалиция БСП Лява България уважиха хората от Голямо Белово и Радилово

Голямо Белово

Хората, които са се борили за национално освобождение, за развитие на българското образование и читалищна дейност, са били ръководени от идеите и от силата на духа, а не както мнозина днес – от властта на парите, които купуват все повече власт и властта, която купува все повече богатство.

Това каза водачът на листата на Коалиция БСП Лява България – Пазарджик Янаки Стоилов в с. Голямо Белово, където бе официален гост на 140-годишнината от основаването на читалище „Тодор Каблешков”. Стоилов подчерта, че читалищните средища са впечатляващ пример за сплав от духовност и борба на българския народ, от каквато имаме остра нужда и в съвремието. Водачът на червената листа изрази надежда прескачайки тежките години на мъчителен български преход отново да има духовен подем и икономическо развитие. Янаки Стоилов отбеляза и социалната роля на читалището в с. Голямо Белово, където освен чрез художествена дейност и чрез благотворителни инициативи са се събирали средства за обучение на бедни деца.

Радилово По-рано Стоилов посети с. Радилово, където се срещна със симпатизанти и участва в традиционния празник на кешкека. Нека този празник да продължава още години наред, защото по този начин всички ние пазим българските национални традиции, пожела водачът на листата. Знам колко е важно освен хубави празници да има и ползотворни делници и в тях са по-големите проблеми, които трябва да решим, за да има достоен живот в справедлива България, посочи Янаки Стоилов. Празникът на кешкека се провежда ежегодно в с. Радилово и освен ястието, приготвено от жито, на фестивала се представят традиционни храни, земеделски продукти и фолклор.

В мероприятията участваха също кандидатите за народни представители Йордан Младенов, Диана Варникова-Милчева, Стойко Стефанов и др.

Коментари

Остави коментар