Политика

Кандидати за народни представители от Коалиция БСП Лява България се срещнаха с жители на кв.“Изток“

Пазарджик Изборите са твърде важни, за да бъдат решавани от няколко десетки лева, които могат да задоволят потребностите за ден или за седмица, но не оправдават човек да продаде своите интереси, бе категоричен Янаки Стоилов на среща с жители в пазарджишкия квартал Изток.

„Много от най-острите социални проблеми са концентрирани в част от етническите общности Изразяваме загриженост за образованието на тези хора, за техните социални права, но и за задълженията на всеки трудоспособен български гражданин да полага усилия за осигуряване на своя живот и да допринася за напредъка на обществото”,  каза водачът на листата на Коалиция БСП Лява България.

Според него, за да се изпълни тази отговорност, необходимо е и държавата, и местните власти, със съдействието на бизнеса да създават условия за работа. Защото основният проблем на всички български граждани, независимо къде живеят и независимо от техните религиозни и етнически различия, е този с работата, допълни Янаки Стоилов. Ние се обявяваме за защита на свободния избор на всеки гражданин да упражнява религиозни вярвания и ние уважаваме всички традиционни за България вероизповедания, но сме против нехарактерните и крайните форми на използване на религията, каквито опити се правят, защото хората трябва да се обединяват преди всичко от своите общи проблеми и очаквания, посочи първият в листата.

По време на срещата бяха поставени въпроси, свързани с благоустрояването на квартала и достъпа до образование. В община Пазарджик не е достатъчно само фасадно да се благоустроява, а да се решават основните проблеми, които предопределят цялостно качеството на живот, подчерта Янаки Стоилов. В срещата участваха също кандидатите за народни представители Диана Варникова-Милчева и Ибрахим Генджев.

Коментари

Остави коментар