Общество

Кампания „Животът е безценен” за Деня на влюбените

Пазарджик Кампания „Животът е безценен” за повишаване сексуалната култура на учениците провежда РЗИ Пазарджик по повод Деня на влюбените – 14 февруари, съобщиха от здравната инспекция.

Здравните експерти са на мнение, че празникът е добър повод да се фокусира вниманието на младите хора към сексуално предаваните инфекции, средствата за контрацепция и безопасния секс. Кампанията е насочена към 13-18-годишни ученици от областта. Провежда се по Програма за превенция и контрол на ХИВ/СПИН, в партньорство с Община Пазарджик, Община Пещера, Регионалния мениджър на програмата, КАБКИС, МБЧК и др. През миналата седмица здравните експерти за имали беседа за превенция на ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции (СПИ), както и изследване за ХИВ в ЦПЗ „Човеколюбие”. Беседа утре ще имат учениците от ІХ до ХІ клас от ПГХВТ „Ат. Ченгелев” в Пещера. В петък, 14 февруари, е предвидено обучение на ученици от седем пазарджишки училища, в които е въведен СИП „Здравно образование”. Същият ден в централната градска част жители и гости на Пазарджик ще имат възможност да си направят изследване за ХИВ/СПИН. Ще бъдат раздавани здравно-промотивни материали: плакат, издаден от РЗИ Пазарджик „Избери живот без дрога и без СПИН!”, флаери „Живко Столетов – ХИВ/СПИН”, кондоми.

През целия период на кампанията на училища в областта и неправителствени организации ще бъдат предоставяни здравно-промотивни материали, филма „Ти гониш” и кондоми.

Коментари

Остави коментар