Институции

Кампания „Българското село – Бъдещето е в наши ръце!“ и в пазарджишко

От 24-и Ноември 2014 до 10-и Февруари 2015 ще се проведат информационни кръгли маси в 35 населени места. На срещите експерти от АБС ще дискутират актуалните проблеми и възможности за развитие на българските села.

Ще бъде представена новата проекто-рамка на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020). Лектори на АБС ще презентират пред кметове на села, кметски наместници, фермери, собственици на обекти за селски туризъм и други активни хора в селата, възможностите  по новите европейски програми. Акцент ще бъдат мерките за Инвестиции в материални активи, Развитие на стопанствата и стопанската дейност, Основни услуги и обновяване на селата и селските райони и др.

Важен акцент в срещите на АБС ще бъде темата за привличане на инвестиции в селата, посредством нова онлайн платформа с представителна информация и териториална инвестиционна карта на селските райони.

В рамките на кампанията експерти на АБС ще събират и анализират актуална информация за текущите проблеми в българските села свързани с местното самоуправление, развитието на селското стопанство, туризма, инвестициите в инфраструктура, здравеопазване и социални дейности. Ще бъде положен и стартът на дебат върху темата за създаването на селска полиция и мобилни здравни екипи.

В Пазарджишка област срещите ще бъдат, както следва 27 ноември във Велинград и 28 ноември Пазарджик. 

Коментари

Остави коментар