България

Икономиката с нов проект по програма „Еразъм +“

Пазарджик Гимназията по икономика в Пазарджик стартира проект за  обмен на опит и представяне на България,  съвместно с още шест училища от страни от Европейския съюз и Турция, съобщават от училището. Проектът е под общото название „Телевизионен канал- местни гласове“  и е част от платформата еTwinning,  част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“.

Ученици от 10 Г и Д клас, специалности „Митническа и данъчна администрация“ и „Оперативно счетоводство“ на пазарджишката гимназия ще представят историята, културата,  традициите и кухнята на Тракийската равнина във виртуалното пространство на платформата.Те ще изработят плакати, видеоклипове, презентации и рекламни материали  и ще обменят опит с връстниците си от страните партньори. Проектът е с продължителност  пет  месеца  като стартира през февруари и ще завърши в края на учебната година. След края му участниците ще кандидатстват за знак за качество на проекта.

Ако отличието бъде присъдено,това ще даде предимство на училището при кандидатстване по нови проекти по програма „Еразъм +“.

 

Коментари

Остави коментар