Институции Общество

И днес данъкът върху доходите се плаща с отстъпка

Пазарджик Днес е последният ден, в който ако подадете данъчната си декларация и платите дължимия налог за 2013г. ще получите 5 % отстъпка, напомнят от НАП.

При попълване на годишния формуляр има новости, свързани с последните промени в законодателството. Например данъкът за четвъртото тримесечие на 2013г. по извън трудови доходи /хонорари, наем/ не е удържан авансово, а ще се плаща от хората, които са ги получили. В новия образец на данъчната декларация се изисква авансово удържания данък да бъде разбит по тримесечия. На сайта на приходната агенция www.nap.bg  е качен новия образец на служебната бележка за изплатени доходи.

 От Офиса на НАП в Пазарджик приемат и служебни бележки, издадени 2013г., но предупреждават гражданите, че ще им е по-трудно да определят авансовите вноски за третото тримесечие и да изчислят дължимия данък.

Данъчните напомнят, че на сайта на приходната агенция може да попълните офлайн декларацията с бар код, която изчислява автоматично дължимия данък, за да се избягват грешки и да я подадете на место в офиса или по пощата с обратна разписка.
До момента в Офиса на НАП в Пазарджик са приети 959 бр. Годишни данъчни декларации за облагане на доходите от 2013г., като 148 бр; са подадени по ел. път, подписани с електронен подпис.
Срокът за подаване на декларациите и плащането на данъка е 30 април.

Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски можете да получат на цената на градски разговор от цялата страна на телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 или на електронна поща infocenter@nra.bg.

Коментари

Остави коментар