Общество

Годишнината от рождението на Апостола събра пазарджиклии

Пазарджик С поклонение, пред паметник на Васил Левски на едноименния площад в Пазарджик, беше отбелязана 179-та годишнина от рождението на Апостола. Животът и делото на именития българин припомни председателят на Общински комитет "Васил Левски" Цветанка Иванова.

 

Levski_gosti

 

Levski_oblastenLevski_RIOЦветя пред паметника поднесоха депутатът Димитър Димитров и областният управител Гинче Караминова. Секретарят на Община Пазарджик Румен Кожухаров положи букет от името на кмета Тодор Попов, а цветя от името на ОбС – Пазарджик поднесоха общински съветници, Левски почетоха също представители на РИО Пазарджик, на Историческия музей, на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на общинския комитет „Васил Левски”, футболни фенклубове, граждани.

Цветанка Иванова съобщи, че младежи от комитета участват в тържествата в Карлово по повод годишнината от рождението на Апостола, а, заедно с членове на ТД „Алеко” са участвали в похода „По стъпките на Апостола”, с подкрепата на Община Пазарджик. Преди дни е завършил и пътуващ семинар, посветен на Априлското въстание.

Коментари