Общество

Хората от Говедаре търсят съдействие от институции за мост през Марица

Пазарджик Жители на общините Велинград и Пазарджик са се обърнали към областния управител Иван Йорданов в приемния му ден.

От Областна администрация информират, че повечето въпроси са касаели незаконно строителство, неизпълнение на Заповеди на кмета на община Велинград. На вниманието на Йорданов са поставени и спорове между собственици на имоти, във връзка с неправомерното ограничаване на дъстъпа до общински път. След подадените жалби областния управител ще сезира кмета на Велинград и РУП Велинград за извършване на проверка и предприемане на съответните действия в срок.

Жителите на с. Говедаре пък търсят съдействието на институциите за изграждането на мост към десния бряг на р. Марица. Съоръжението ще свързва селото с обработваемите земеделски земи в землището му. От години, собствениците и ползавателите на тези земеделски земи минават през съседни населени места, за да могат да обработват земите си. Мостът ще бъде и удобна пътна връзка към съседния гр. Стамболийски, където работят част от жителите на Говедаре.

Приемният ден на областния управител за граждани ще продължи да се провежда всеки първи вторник на месеца от 10.00 ч. Записването става на място в областна администрация Пазарджик или на тел. 034 40 00 01.

Коментари

Остави коментар