Институции

Гинче Караминова участва в кръгла маса за социалната политика

Русе Народният представител Гинче Караминова участва в кръгла маса на тема „Социалната политика- предизвикателства и реалност“. Форумът бе организиран по инициатива на членове на комисията по труда и социалната политика в Народно събрание и се проведе в град Русе.

В качеството си на член на социалната комисия Гинче Караминова бе лектор на модула „Младежката безработица- програми и инициативи“.Тя представи проблемите в пазара на труда и предизвикателствата пред младите хора при намиране на работа. Караминова представи акцентите от европейските програми, обхващащи младежи на възраст до 29 години, както и  Националния план за заетост,финансиран от държавния бюджет, приет при управлението на ГЕРБ за преодоляване на проблемите с младежката безработица.

„Оставихме много добре трасиран път за решаване на проблема с трудовата заетост на младите хора, посочи Гинче Караминова. Тя отбеляза също,че правителството на ГЕРБ е дало добра основа за надграждане, в случай че новите управляващи заложат на примественост от своите предшественици. Никога не е имало толкова много мерки и такъв размер на усвоени средства от европейските програми, както при управлението на ГЕРБ, подчерта също Караминова.

На кръглата маса бяха дискутирани още политиките на пазара на труда, проблемите на дейниституционализацията, пенсионната реформа и професионалното обучение като фактор за заетост.

Подобни форуми ще бъдат организирани и в други региони на страната, като следващият ще се проведе в края на месец ноември в град Пловдив съвмместно с парламентраната комисия по образование.

Коментари

Остави коментар