Институции Политика

Георги Първанов: АБВ ще бъде разумната сила

Пазарджик С водосвет и в присъствието на лидера на ПП АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов, кандидатите за народни представители в 43-то Народно събрание и съратници, АБВ официално откри предизборния си щаб в Пазарджик.

„Горд съм, че успяхме да създадем този щаб и тази листа, която се състои от професионалисти, от знаещи и можещи хора. Надявам се, че всички заедно ще направим много силна кампания. Трябва да се обичаме и да си помагаме един-друг, за да успеем”, каза водачът на листата на АБВ за Пазарджик, доц. Д-р Стайко Спиридонов. Той допълни, че предвиденият за откриването на щаба кетъринг, предвид поредните жертви на наводнения, се дарява на църквата за бедни деца.

„Днес е един голям ден за нас, българите! Това е денят, който символизира единението на българската нация. Това е денят, в който трябва да не забравяме, че ако нещо сме постигнали като държава, като нация, като общност, сме го постигнали защото сме били единни! АБВ ще бъде разумната сила, защото никога не сме имали толкова нужда именно от разум в управлението на страната. По-малко агресия, по-малко омраза, повече професионализъм, повече почтеност и повече разум – това предлага АБВ. Вярвам, че с листата в Пазарджик и с всички кандидати в страната, ще успеем да постигнем своя успех. На добър час!”, каза лидерът на АБВ Георги Първанов.

Преди да се отправи на среща със симпатизанти той допълни, че АБВ ще предложи в своята програма развита такава за предотвратяване, а ако се налага и за преодоляване на природни бедствия. Още повече, че водачът на листата в Пазарджик, доц. Стайко Спиридонов има опит по отношение мобилизирането на лекарската общност в преодоляване на подобни беди, в които всеки народ би могъл да изпадне. На срещата със симпатизантите на коалицията Георги Първанов напомни, че е много важно българската държава да има ресурса и способността за бърза реакция за преодоляване на последствията от подобни природни бедствия. Той отбеляза още, че АБВ настоява да се развива „превантивна държава” – държава, която може да види проблема много по-отдалече и предварително да вземе мерки.

В листата на АБВ в Пазарджик са включени специалисти в сферата на здравеопазването, правото, фармацията, селското стопанство. В нея има представители от повечето общини в област Пазарджик. водач на листата е доц. д-р Стайко Спиридонов – преподавател към Медицински университет – София, главен директор на болница „Хигия”, председател на Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт. Останалите имена в листата са:

2. Атанас Кузманов – директор на неправителствена организация в сферата на образованието, културата, спорта, туризма и социалните дейности

3. Венко Балтаджиев – магистър по право, адвокат, юрисконсулт на търговски дружества

4. Татяна Пенчева – управител на фирма в сферата на агробизнеса

5. Славейко Стоицов – мениджър „Управление, структура и анализ”

6. Димитър Паунов – специалист „Механизация на горско стопанство”

7. Д-р Цоко Цоков – магистър по медицина, специалност „Обща хирургия”

8.Ягодка Шопова – магистър по библиотечно дело и библиография

9. Иван Кьосов – магистър „Икономист”, специалист в сферата на финансите, експерт по изготвяне и разработване на проекти по еврофондове

10. Радослава Василева – помощник-фармацевт

11. Д-р Тодор Ничев – Магистър по медицина, специалност „Анестезиология и реанимация”

12. Десислава Тодорова – оператор в текстилното производство

13. Инж. Георги Лазаров – магистър инженер, борсов посредник

Коментари

Остави коментар