Общество

ЕВН предлага онлайн сметките 12 месеца назад

Над 190 500 клиенти се регистрираха в ЕVN Онлайн плюс от старта на системата за електронно плащане на EVN България.

Системата, предназначена за частни клиенти на компанията, започна да функционира на интернет страницата www.evn.bg на 1 август 2012 г., като все повече клиенти предпочитат да заплащат консумираната електро- или топлоенергия директно чрез нея. Досега през EVNОнлайн плюс са платени общо повече от 38 300 фактури от EVNБългария Електроснабдяване и близо 2700 фактури от EVNБългария Топлофикация в Пловдив.

От декември 2013 г. системата на EVNОнлайн плюс е обогатена с допълнителни функционалности в полза на клиента:

История на фактурите от последните 12 месеца – в новото меню История в профила потребителите могат да видят информация за фактурите, представена по ИТН (измервателна точка номер) за регистрираните от тях клиентски номера.

Заплащането на цена за възстановяване на електрозахранването, прекъснато поради неплащане, вече също може да стане през EVN Онлайн плюс. Досега това беше възможно само на каса в „Български пощи“ ЕАД.

Ново в EVNОнлайн плюс е и меню Помощ в профила. То съдържа указание с ясни примери в три стъпки как се плаща през EVN Онлайн плюс; информация как може през системата да се плати и добавка за експресно възстановяване на електрозахранването, прекъснато поради неплащане; списък с често задавани въпроси и техните отговори по отношение на онлайн платформата.

Сред основните предимства на ЕVN Онлайн плюс са:

незабавно и сигурно онлайн плащане на консумирана електрическа и топлинна енергия с кредитна или дебитна карта, оторизирана за интернет разплащания, чрез системата на БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ

по-голяма защита на личните данни, чрез обновена система за регистрация в страница с криптирана връзка

достъп до информация не само за актуални, но и за стари неплатени задължения за изразходвана електрическа или топлинна енергия

информацията за плащането се отразява веднага в системата на дружеството.

За да се възползват от EVN Онлайн плюс, частните клиенти е необходимо да извършат лесна еднократна регистрация, за която са необходими клиентски номер, номер на фактура (без значение актуална или по-стара), издадена за този клиентски номер, и актуален имейл адрес.

Освен растящата популярност на ЕVN Онлайн плюс се отбелязва силен интерес и към останалите онлайн и телефонни услуги, предлагани от EVN България. Особено полезна за клиентите е услугата за безплатно уведомяване чрез SMS или имейл за предстоящо прекъсване на електроснабдяването поради забавено плащане.

Платформата ЕVN Онлайн плюс е достъпна на https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx.

Дружеството дава възможност на своите клиенти да проверяват размера на своите фактури също и чрез специализирана автоматична телефонна линия 0700 1 0207.  

Коментари

Остави коментар