България

Елена Станоева за безусловната любов към внуците

 

Пред съвременната баба няма непреодолими препятствия – Елена Станоева в действие

21 януари се празнува като ден на родилната помощ, по-известен като Бабинден. В деня на празника се отдава почит на хората, допринесли за развитието на родилната помощ в България.  В семейството на този ден се отдава почит на бабите. Днес те може да не израждат децата, но играят роля в отглеждането на децата и са все по-необходими, особено когато вече не работят активно. Но има и баби, които нито приличат на типичната баба от нашите представи, нито пък скоро ще се оттеглят от трудовото ежедневие. Една от тези баби е и нашият репортер Елена Станоева. Днес тя е от другата страна и вместо да задава, отговаря на въпроси:

-За първи път Елена Станоева в ролята на баба на Бабинден, а не на репортер. Кое е по- приятно в този ден да пишеш за него или да пишат за теб?

-Определено второто е по-приятно. А най-приятно щеше да е внукът ми да е наблизо и да ми се усмихне за честит празник.

-Колко голямо е вече твоето внуче Петър?

-Малко над девет месеца. Мъж, на когото седенето на едно място никак не му е присърце, но винаги готов да се усмихне и да ти „каже” нещо.

-Ти определено попадаш в графата млада баба, това предполага, че ще си и по-активна в игрите с внучето, така ли е?

-Благодаря за младата баба. Не мога да кажа дали съм по-активна в игрите, защото съм и в една друга графа – внучето не е на една целувка разстояние, а е в друг град. Ако това е мерило, когато ми е на гости за няколко дни, успявам и с грижите около дома, и със забавленията с него. И тези няколко дни ме зареждат задълго.

-Всички казват, че внуците са по-мили от децата.Вярно ли е това твърдение?

-Работя с думи, а не мога да го обясня така, както го чувствам. Ако някой преди година ми беше казал, че това малко човече може да ме направи толкова горда и щастлива, щеше да ме разсмее. А сега и насън съм готова да говоря за НЕГО. Преди дни една позната ми предаде думите на майка си – с внуците основните грижи и отговорност вече не са твои. За теб остава безусловна любов. Мъдра жена.

-Какво ще пожелаеш на бабите и себе си?

-Да са здрави и да запазят детето в себе си, за да го споделят с внуците си!

Коментари

Остави коментар