Общество

Електромерите през декември ще се отчитат по редовен месечен график

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници EVN България е създала организация за отчитане на показанията на електромерите по редовен месечен график независимо от неработните празнични дни, съобщават от дружеството.

Целта е, както всеки месец да се следва редовният график на отчитане на електроенергията за клиентите на дружеството в Югоизточна България.

В случай, че поради отсъствие на клиентите по време на празниците няма осигурен достъп до електромери, които са в границата на собственост на клиентите, отчетниците на EVN България ще оставят съобщения с указания как клиентите да се свържат с дружеството за уговаряне на посещение на отчетник в удобно за тях време.

Както и досега, конкретна информация за продължителността на отчетния период за всеки клиент е налична в съответната фактура за електроенергия, заедно с количеството консумирана електроенергия, срока на следващо отчитане, срока на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка.

EVN България напомня, че месец декември се характеризира с традиционно повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. Това се отнася както за битовите клиенти, така и за консумацията на общинските обекти, където се поставят коледни украси  с голям брой осветителни тела, организират се  празнични прояви, коледни базари, фестивали и концерти.

Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от електромера.

Коментари

Остави коментар