Криминално

Ексхумация на Петьо – болезнен избор за родителите

Панагюрище

Прокуратурата е поискала ексхумация на тялото на 6-годишния Петьо от Панагюрище, това съобщиха пред ПИА почернените родители на момченцето. Причината била, че в епикризата не били описани травмите след катастрофата и това можело да даде основание Цветан Пъков да бъде пуснат на свобода. 

За това семейството на момченцето задава въпроси – защо се налага ексхумация на трупа на детето, защо след близо месец изследвания и експертизи се сменя следователят по делото, защото прокурорът по делото излиза в болнични?

Бащата и майката на Петьо обясняват пред репортера на Панагюрската информационна агенция, че в Пазарджик му е направена аутопсия, установени са раните по детето – счупен гръбнак на пети прешлен,разкъсани далак и черен дроб, сериозна мозъчна травма, която е причинила смъртта. Те са категорични, че няма да позволим ексхумацията. Какво още трябва, за да се докаже, че Пъков е виновен, питата Гевечанови. Почерненото семейство пита управниците как очакват хората да остават тук, като те не се чувстват защитени, а се оставят хора като Пъков да отнемат животи.

petio9

Вчера десетки близки и приятели на родителите и жители на града ни излязоха на шествие, за да отбележат 40 дни от трагедията.(http://pia-news.com/)

Коментари

Остави коментар