Институции

Доц. д-р С. Спиридонов: АБВ е за мажоритарни избори

Величково Партия АБВ застава зад идеята за мажоритарни избори и за промяна на избирателната система. Това заяви на среща с избиратели в с. Величково водачът на листата в Пазарджик на Коалиция АБВ – Алтернатива за българско възраждане, доц. д-р Стайко Спиридонов.

„Поне половината от депутатите трябва да са мажоритарно избрани, като за целта е нужно да се въведе смесена избирателна система. Необходимо е депутатите да бъдат отговорни пред своите избиратели и да защитават принципите и идеите, за които са били избрани“, заяви доц. Спиридонов пред работещите в месопреработвателното предприятие „ЕКО МЕС“ – с. Величково. АБВ настоява за ефективни наказания за купуването на гласове и за драстично намаляване на държавните субсидии за партиите.

„Омръзна ми, поне на мен, едни и същи политици да се въртят вече 25 години и да не изпълняват нищо от това, което са обещали. Крайно време е такива политически фигури да отстъпят място на експертите, които да направят и без това безкрайно закъснелите промени“, е позицията на доц. Спиридонов.

На срещата водачът на листата на АБВ представи мерки на АБВ за стимулиране на малкия и средния бизнес, както и за промени в социалната и здравната сфера. АБВ застава зад идеята за осигурено и достъпно здравеопазване и безплатни лекарствата за децата и пенсионерите. Доц. Стайко Спиридонов съобщи, че е подготвил законопроект, с който се решават изцяло и по нов начин проблемите в здравеопазването. „Аз не ви обещавам неща, които не мога да изпълня, моята професионална кариера е доказателство за това, че всичко, което съм обещал, съм го реализирал. Аз мога да поема ангажимент да направя такива промени, които да поправят системната грешка в здравеопазването“, допълни още доц. Спиридонов.

На среща с пенсионерите от клуба в с. Величково водачът на АБВ в Пазарджик представи идеята си за хоспис за болни възрастни и самотни хора. За да бъдем повече социална държава обаче е нужно да подпомогнем преди всичко малкия и средния бизнес, които да изведат икономиката ни от мизерното състояние, в което е изпаднала, подчерта доц. Спиридонов.

Коментари

Остави коментар