Институции

Добри новини за Диана Поибренска, все още обаче са необходими средства за борба с болестта

Преди около 1 месец ви разказахме историята на 19-годишната Диана Поибренска от Пазарджик. Момичето страда от онкологично заболяване, за чието лечение са необходими средства. тогава се обрънхме към вашата добрина, а днес споделяме добри новини за младото момиче. След поредния болничен престой и, поне засега, нея я очаква почивка от лекари и болници. До момента въпреки все още тийнейджърската си възраст, Диана е в слъбъск със зкокачествено заболяване, операции, химиотерапия и борба за живот. Намираме я по телефона след пребиваване в клиника в Турция, химиотерапия и добри новини.

— Здравейте, Диана, само преди около 10 дни бяхте в клиника в Истанбул, Турция. Има ли добри новините оттам?

— Да. Направиха ми скенер и резултатите ми са добри следствие на химиотерапията. Аз имах туморни разсейки в белите дробове, които след химиотерапията се изчистиха. Остана само туморът на ухото.

— Какви са прогнозите за него и необходимо ли е още лечение?

— Да, трябва да отида за още процедури по химиотерапия там, за да приключи лечението. На 11 ноември би трябвало да отида. Набираме средства и правим всичко възможно това да се случи. Оперативно лечение не е нужно, но трябва да продължа химиотерапията.

— Държавата помага ли ви по някакъв начин за финансирането?

— В момента не. Повече помагат роднини и приятели. Не сме се обръщали към Фонда за лечение в чужбина. Изцяло с дарения и помощ успяваме да осъществяваме лечението. Правим всичко възможно и се борим, защото нищо не трябва да ни спира да продължаваме напред.

Можете да направите дарение на сметка с номер: BG34RZBB91551004908111
Титуляр на сметката: Диана Стефанова Поибренска

Коментари

Остави коментар