Политика

Директорът на ПГИТ във Велинград потърси съдействие от Десислава Костадинова

Велинград

Народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова обеща съдействие за реализирането на различни инициативи на директора Професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград.

Костадинова и Александър Табаков се срещнаха по време на регионалното ученическо състезание „Най-добър млад готвач, барман, сервитьор, хлебар-сладкар”. Домакин на надпреварата, която се провежда в петзвездния хотел „Св. Спас”, е именно гимназията. Най-сериозният проблем пред учебното заведение е липсата на физкултурен салон, за който вече 10 години се търси финансиране.

Във Велинград Костадинова е заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова. След състезанието министър Ангелкова, Десислава Костадинова, както и народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев, областният управител Трендафил Величков и заместниците му, взеха участие в работна среща с кметове на общини от региона, членове на Сдружението на предприемачите и ресторантьорите във Велинград, хотелиери, туроператори и др. На тази среща министърът на туризма постави един от акцентите върху обединение в сектора. Тя посочи факта, че в момента в Националния туристически регистър са вписани над 193 организации. При такава раздробеност трудно може да се определи кой да бъде партньор на министерството, коментира Ангелкова.

Очаква ни труден летен сезон, но трябва да бъдем позитивни, каза още министърът, по повод очаквания отлив на руски и украински туристи.

Коментари

Остави коментар