Институции

Депутатите от ГЕРБ: България е във финансов колапс

Пазарджик Произвол, популизъм, непредвидимост са само част от определенията, които могат да се дадат на енергийната политика на правителството в оставка, коментира в Пазарджик народният представител от ГЕРБ Христо Каолянов. За да се стабилизира секторът от пагубните действия на управляващите, токът трябва да поскъпне с 40%, прогнозира депутатът. Основният проблем в сектора е дългът на НЕК, който вече е над 3 милиарда лева.

В тази връзка областният лидер на ГЕРБ д-р Дончо Баксанов изрази мнение, че следващите правителства ще имат трудна задача, за да минимизират пораженията от 14-те месеца управление на правителството на Пламен Орешарски.Според него държвата е във финансов колапс.

Днес пазарджишките депутати на опозиционната партия ще вземат участие в извънредното заседание на парламента. На него ще се гледа актуализацията на бюджета на НЗОК. Според Гинче Караминова обаче промяната трябва да е в реални цифри, а не с планираните 225 милиона лева. Според БЛС за оздравяването на здравеопазването у нас са необходими поне 328 милиона лева.

Коментари

Остави коментар