Институции

„Да запазим посоката, да продължим пътя“

Пазарджик И тази година РЗИ Пазарджик ще отбележи Деня на влюбените, фокусирайки общественото внимание върху профилактиката на ХИВ/СПИН и заболяванията, предавани по полов път.

Това е втори етап от Националната АНТИСПИН кампания, която започна на 1-ви декември м.г. с отбелязване на Световния ден за борба с ХИВ/СПИН.

Кампанията е насочена основно към младежи на възраст 15-29 г., но ще обхване и хора в активна възраст и медицински специалисти от учебните заведения.

Кампанията стартира на 4 февруари, когато РЗИ Пазарджик, съвместно с КАБКИС изследваха с бързи тестове за ХИВ потребители на услугите на ЦПЗ „Човеколюбие“ в града.

Програма на кампанията

1. На 11 февруари от 11,45 ч в РБ „Н. Фурнаджиев” здравни експерти от РЗИ Пазарджик ще проведат видеолектория на ученици от 9 клас от СИП „Здравно образование“ в МГ „К. Величков.

2. На 12 февруари от 17,30 ч, по покана на НЧ „Н. Й. Вапцаров” гр. Пазарджик – Ателие за художествено писане, ще се проведе Ден на любовта и приятелството „Когато си готов да полетиш”, с участието на ученици от Средношколското общежитие в гр. Пазарджик. Здравните експерти от РЗИ ще наградят отличилите се участници.

3. На 13 февруари от 10,30 ч в СОУ „Г. Брегов” ще бъде организирана работна среща с педагогическите съветници от област Пазарджик. На срещата докторантът по „Социална педагогика“ Яна Станева ще изнесе презентация на тема „Тийнейджърът и първото влюбване“.

4. На 14 февруари от 11,30 ч в централната градска част на Пазарджик Младежки БЧК, КАБКИС и РЗИ ще отбележат със съвместна информационна кампания Деня на влюбените. Ще бъдат раздавани валентинки, здравно-промотивни материали и презервативи.

През целия период на кампанията ще бъдат предоставяни здравно-промотивни материали, „Рецепти за здраве «Живко Столетов», плакати, кондоми, филмите „Ти гониш”, „Екстази“, „Какво знаем/незнаем за пубертета“.

РЗИ Пазарджик

Коментари

Остави коментар