Общество

Д-р Тиков е слушал Обама да говори за религиозните свободи

Президентът на САЩ Барак Обама е изнесъл реч на Националната молитвена закуска, състояла се днес. Тази година се проведе 62-та Национална молитвена закуска във Вашингтон Хилтън, а американския президент говори пред близо 3500 души от 130 държави. Припомняме,че на т.нар закуска България бе представена от бившиях вътрешен министър Цветан Цветанов, д-р Михаил Тиков от Пещера, депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев и председателят на асоциацията на пострадалите при автомобилни катастрофи Владимир Тодоров.

Медиите отвъд океана коментират, че тази година закуската е имала по-духовен тон от тази през 2013, която е била доста политизирана.

Пред присъстващите Обама е акцентирал, че закуската дава на участниците възможност да се оставят настрана етикетите на партия и идеология, защото ние, децата на любящия Бог, сме на първо място.

 

Ето и част от изказването на президента:

 

Историята показва, че държави, които защитават правата на своя народ, включително и религиозните свободи, сапросто по-спокойни и по-успешни. Нациите, които не зачитат тези права сеят горчивите семената на нестабилност, насилие и екстремизъм. Така че свободата на религията има значение за нашата национална сигурност.

 

Първата дама Мишел Обама и вицепрезидента Джо Байдън също са се присъединили към президента, на която са присъствали още двама президенти – Буяр Нишани, президент на Албания, и Мишел Мартели, президентът на Хаити.

Използвани са материали от Livenews.com, Nydailynes.com, whitehouse.gov

Коментари

Остави коментар