Криминално

Чичо Ваньо и компания закопчани при зрелищна полицейска операция след взломна кражба в Пазарджик

Пазарджик Трима извършители на взломна кражба са задържани в рамките на проведена полицейска операция.

Акцията е реализирана на 3 февруари т.г. от служители на ГД „Криминална полиция”, ОДМВР-Пазарджик и СДВР под ръководството на Окръжна прокуратура – Пазарджик.

В хода на полицейската операция на територията на Пазарджик са задържани: В.Д. /48г./ с прякор Чичо Ваньо; О.О. /41г./, известен с прякора Осман, и неговият връстник В.В. Тримата са от София, криминално проявени за извършени домови кражби и осъждани. Те са засечени непосредствено след извършена от тях взломна кражба от апартамент в областния град. В чуждото жилище мъжете нахлули след като счупили секретния патрон на входната врата, станало ясно при огледа. При последвалите процесуално-следствени действия от тях са иззети вещи, обект на престъплението – 2 преносими компютъра, таблет, златни обеци и колие, дипломи за завършено образование, парфюми и валута. akcia krajbi 0203 2В автомобила, с който се предвижвали, са намерени и иззети различни по вид инструменти за взломяване на заключващи устройства. Последвали претърсвания и в жилищата им в София, където криминалистите открили множество инструменти за взломяване на заключващи устройства, боеприпаси, радиостанция, регистрационни табели от МПС, преносими компютри, таблети, златни накити и часовници.

В.Д., О.О. и В.В. са задържани за срок до 72 часа. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура –Пазарджик. Образувано е досъдебно производство по чл.195 и 196 от Наказателния кодекс, по което работата продължава.

Пресцентър МВР

Коментари

Остави коментар