Институции

Четири години в Пазарджик работи едно чудо – Сдружението за онкоболни и приятели

Пазарджик

Със засаждането на борче като символ на дълголетието, Сдружение за онкоболни и приятели в Пазарджик отбеляза четвъртия си рожден ден. С приятната и отговорна задача се заеха председателят на УС на Сдружението Мария Чергарова и кметът Тодор Попов.

На табло в стаите на Сдружението всеки можеше да напише своето послание, с което да подкрепи духа и на потребители, и на техните близки, и на персонала. За изминалите години 170 потребители са намерили опора и помощ, било то психологическа, било то медицинска, или пък просто приятелско рамо, в помещенията на „Ал. Стамболийски”. Много са и хората, протегнали ръка на Сдружението. Част от тях, както и в предишни рождени дни на организацията, получиха грамоти за доброто си сърце. Сред гостите на празника бяха кметът Тодор Попов, зам.-областният управител Гинче Караминова, представители на институции, потребители, приятели.

11292793 574975802644307 1367725311 n

„Този център за мен е някакво чудо, което се случи в България. В тези страни, в които съм ходила не съм видяла подобен център и не мога да взема обмяна на опит. Това е нещо уникално, което се случи в Пазарджик и то благодарение на г-н Попов. Защото преди това колкото и пъти да съм ходила, да съм се молила и да съм чукала по разни врати, никой не ми обръщаше внимание.”, каза минути преди да се присъедини към гостите Мария Чергарова.

Коментари

Остави коментар