Криминално

Черен ден за пешеходците в пазарджишко – две жертви на пътя

Пазарджик-Панагюрище

Два случая на тежки ПТП със загинали пешеходки разследват криминалисти и пътни полицаи от ОДМВР и полицейските управления в Пазарджик и Панагюрище. Снощи малко след 18.00ч. на улица в Панагюрище водач на лека кола блъснал движещата се по пътното платно пешеходка Ц.К.- 72г. от панагюрското село Бъта. Пострадалата била транспортирана от екип на „Спешна помощ” до местната болница, където за съжаление е починала. Шофьорът вместо да окаже помощ на пострадалата и да изчака до пристигането на органите на реда напуснал местопроизшествието.
Вчера рано сутринта на телефона за спешни повиквания-112 бил получен сигнал от граждани за намерен труп на жена. Тялото било открито в района на пътя между пазарджишките села Огняново и Мало Конаре. Криминалисти, експерти, разследващ полицай незабавно локализирали мястото и установили, че починалата е 79-годишната Н.Ж. от село Мало Конаре. В хода на направения оглед и събраните данни разследващите установили, че възрастната жена е била блъсната от лек автомобил, а водачът му също е напуснал местопроизшествието.

И двата трупа са транспортирани до „Съдебна медицина”-Пазарджик за извършване на аутопсии. За разплитането на случаите, установяване на водачите и тяхното задържане работят служители на ОДМВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик и Панагюрище.

Коментари

Остави коментар