Общество

Благотворителен базар в зала „Маестро Г. Атанасов” в деня на хората с увреждания

Пазарджик Късче радост, Коледен дух, усмивка, топлина и много красота може да открие човек на подредения днес във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов” коледен базар. Той е организиран от Община Пазарджик, съвместно с НПО – доставчици на социални услуги за хора с увреждания. Поводът е Международния ден на хората с увреждания (обявен от Генералната асамблея на ООН през 1992 г. да се празнува на 3 декември) и предстоящите Коледни празници. Събраните средства ще се използват за благотворителни каузи.

Щандове са подредили Център за социална рехабилитация и интеграция на лица в неравностойно положение „Хефест”, ЦСРИ „Егида”, Сдружение „Бъдеще”, Сдружение на хора с онкологични заболявания. БАЛИЗ има свой кът, който с фотографии разказва за днешния живот на хора, изведени от институции.

Немалко институции са предпочели да честитят предстоящите празници с изделия от базара. Една от тях е РД „Социално подпомагане” Пазарджик. Пред ПЗИНФО директорът Цветелина Арапова сподели: „През тази година решихме картичките, които ще изпратим на институциите и нашите партньори да бъдат закупени от сдруженията и социалните услуги, които ги изработват. Те са ръчно изработени и когато напишеш едно послание за спокойна и мирна Нова година и Весела Коледа, то се допълва много с любовта и старанието, които тези хора са вложили в тези картички. Това доказва, че те са включени в обществото ни и не са заключени от сърцата ни”.

От Комплекса за социални услуги за деца и семейства Тодор Джамбов окачестви деня като много важен не за това, че е празник, а като представяне на хората с увреждания и техния труд. Щастлив съм, че мога да си взема от техните картички, защото в тях е вложена много любов, добави Джамбов.

Коментари

Остави коментар