Криминално

Без допълнителни полицаи за борба с битовата престъпност в пазарджишко

В пазарджишка област няма проблем с битовата престъпност. Това поне се извежда като извод от отговор на депутатски въпрос относно цялостната кадрова политика на МВР във връзка с битовата престъпност в малките населени места.

Вътрешният министър уверява, че МВР провежда последователна политика по отношение борбата с битовата престъпност. Набелязани са различни мерки, които ще спомогнат за повишаване ефективността на полицейските органи при предотвратяването на престъпленията от битов характер, както и за разкриването им. Сред мерките, които се реализират са обявени конкурси за назначаване на младши изпълнителски длъжности към районни управления при Столичната дирекция на вътрешните работи и в различни областни дирекции на МВР, от които: Бургас, Варна, Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Русе, София, Сливен, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол за общо 120 души.

Отсъствието на Пазарджик от този списък може да се приеме като добра новина и с оглед на оповестената по-рано през годината статистика на домовите кражби, например. При тях ОДМВР-Пазарджик отчете спад. През миналата година те са били 280, а за времето на 2013 година са регистрирани 410.

Коментари

Остави коментар