Общество

БДЖ пилотно продава билети онлайн

София БДЖ официално представи пилотната система за онлайн резервация и билетоиздаване.

Новата система е базирана на най-съвременни технологии и поставя основата за изграждане на цялостно интегрирано обслужване и билетоиздаване. Системата предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак.

Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент и трябва да се разпечата на хартиен носител.

Закупените електронни билети са поименни с цел гарантиране на уникалността им, като към всеки от тях се генерира индивидуален Aztec код за потвърждение на данните. По време на пътуването, разпечатаният превозен документ се валидира от кондуктор с PDA устройство, чрез сканиране на генерирания Aztec код.
Първоначално системата стартира с дванадесет влака, движещи се по основните търговски направления, които обхващат общо 55 гари. Това са: – бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София Пловдив Бургас и обратно; София Карлово Бургас и обратно; Горна Оряховица София и обратно; София Горна Оряховица Варна и обратно; и бързите влакове със спални вагони по направленията: София Горна Оряховица Варна и обратно и София Пловдив Бургас и обратно.
Системата е достъпна на официалната интернет страница на Холдинг БДЖ ЕАД www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdz.transportinfo.bg

Коментари

Остави коментар