Общество

БДЖ готви премия за пътника закупил онлайн билет №1000

До две седмици БДЖ очаква да бъде продаден хилядният онлайн билет за пътуване с влак. Пътникът, който го закупи ще получи като награда един безплатен билет за пътуване по избран от него маршрут в страната.

От началото на стартирането на системата за онлайн резервации и продажба на билети до момента са се регистрирали над 5400 потребители. Продадените онлайн билети са 815, като 358 от тях са за пътуване с новите спални вагони, хвалят се от дружеството.
Новата система предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство. До момента системата работи стабилно, без сривове и прекъсвания.

Коментари

Остави коментар