Култура

Баловете започват от утре

Пазарджик

От утре започват абитуриентските балове в Пазарджик. Техният график на провеждане беше предоставен на медиите от Областната дирекция на МВР. Ние ги публикуваме, така че всеки от вас да има възможност да научи кога и кое училище ще има бал. 12 са учебните заведения, които ще празунват в областния град.

На 23 май са баловете на 4 учебните заведения- ПГХХТ,ПГ по транспорт – село Виноградец, ПГ по механоелектроника, ПГ по облекло и ПГ по промишлени технологии. На 24 май празнуват ПГ по икономика и мениджъмнт и ЕГ „Бертолт Брехт». В понеделник ще е балът на МГ Константин Величков», СОУ «Георги Бенковски», СОУ «Георги Брегов» и СОУ «Петър Берон». Последни, на 26 май, ще празнуват абитуриентите от Гимназия «И.С.Аксаков», ПГ по селско стопанство «Царица Йоана».

Припомняме, че Екипи на сектор „Пътна полиция“ и Районните управления в областта са подготвили провеждане на специализирана полицейска акция за пътна безопасност в дните на баловете. Ще се следи особено много за управление на МПС след употреба на алкохол или от неправоспособни водачи, рискови маневри и неправилно превозване на абитуриенти по маршрутите за придвижване. Ще бъдат включени всички налични средства за видеоконтрол и заснемане на нарушителите.

Създадена е организация всички абитуриентски балове да бъдат охраняване с полицейски служители. Това е традиционна практика в ОДМВР – Пазарджик имаща за цел да предотврати възникване на инциденти с празнуващи младежи. В заведенията няма да бъдат допускани външни лица, хора с агресивно поведение, в нетрезво състояние, лица, носещи огнестрелно оръжие или опасни предмети.

Коментари

Остави коментар