Спорт

Балканска титла и четири златни медала за СК „Шампион” в Пловдив

Пазарджик, Пловдив Титла и медали белязаха състезателния уикенд на СК „Шампион” в Пловдив. На гребния канал в града на тепетата се проведе Балканско и Държавно първенство по дуатлон (бягане-колоездене-бягане). В конкуренцията на 150 триатлонисти, СК „Шампион” участва с 31 състезатели в 4 възрастови групи. В Балканското първенство клубът има своя нов шампион – Миро Атев при 12-годишните и трето място за Александър Дачев.

В Държавното първенство пазарджишкият клуб излъчва 4 държавни шампиона и допълва актива с 4 сребърни и още толкова бронзови медалисти.

При 10-годишните момчета, с голяма преднина, златен медал печели Маурисио Папазов, а Ангел Мадин е втори. При момичетата Цветелина Начева е със златно отличие, Йоана Бабачева – със сребърно.

В групата на най-малките дебютантите на клуба, родените през 2007 и 2008 год. Томас Григоров, Теодора Маринова и Рая Христоскова, записват успешен финал.

До 12 години е поредното злато за Михаела Зонова. За бронзовия медал, след авария и паднала верига, се пребори Цветимира Метанова. Отлично се справиха и другите ни дебютантки в тази група – Елена Дочева,Виктория Стойнова , Дарина Стойнова, Любомир Германов,Георги Рангелов,Ангел Франгов,Димитър Калагларски, отчитат от клуба. При момчетата Миро Атев печели златен медал,сребърен – Александър Дачев, а Христо Георгиев е четвърти, на крачка от медалите.

В групата на момичетата до 14 години бронзов медал печели Никол Бечева.

До 16 години двама състезатели на „Шампион” от основната група пукат гуми . Велизар Велизаров не завършва състезанието. Йордан Гюров в последните три тилометра е карал колелото със спукана гума и не е успял да разгърне потенциала си в второто бягане. Все пак печели бронзов медал. При момичетата в същата група Валентина Георгиева е на 2 място, а Юлия Спасова – на 3-то.

Състезателите на клуба са представиха новите си екипи за сезона, през който ще имат и няколко международни старта-Балкански игри в Хърватска,Европейска купа в Бургас,Румъния и Турция.

Коментари

Остави коментар