Общество

Баба от пазарджишко село плати на врачка-измамница 2000 лева

Пазарджик Мнима врачка измами възрастна жена от пазарджишко село с 2000 лева. Бабата е стана жертва на популярна в последните няколко дни схема за измами от страна на лица представящи се за врачки, които развалят магии.2000 лева жената е дала за разваляне на магия.

В тази връзка от полицията за пореден път апелират към възрастните хора да не се доверяват на никого по телефона или на непознати пред входната врата представящи се за гадатели, баячки или врачки. Ако имат съмнение относно информацията за пострадали членове на тяхното семейство нека позвънят незабавно на свои близки, роднини, познати или съседи за да я потвърдят или отхвърлят. Ако не успеят да се свържат с тях нека се обадят на телефон 112, където служителите на МВР ще им дадат ценни напътствия и така ще ги предпазят от набезите на измамниците.  

Както и по-рано този месец съобщихме продължава тревожната тенденция за зачестяване на случаите на телефонни измами на територията на областта. Основния контингент от жертви са възрастни хора, а измамнците работят по класическата схема за ПТП. При нея има обаждане на стационарен телефон, като съобщават на нищо неподозиращата жертва, че неин син, внук, близък или друг роднина е станал жертва на тежко ПТП или самият той е предизвикал такова. И при единия и при другия вариант е необходимо да бъде дадена парична сума, която ще бъде използвана за лечение на пострадалия роднина или е под формата на гаранция за изваждането му от ареста. 

Коментари

Остави коментар