Криминално

9 мъже бяха хванати от полицията в региона да шофират пияни

Написано от ПЗИНФО

Засилени проверки на участниците в движението по пътищата са осъществени на територията на цялата област за времето от петък до неделя,съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Пазарджик.

Акцията е част от специализирана полицейска операция на Главна дирекция „Национална полиция“ по отношение безопасността на движението.

В проверките са участвали автопатрули от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейските управления в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград. Основен акцент е бил засиленият контрол над водачите за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества.

В хода на полицейските действия са установени четирима шофьори управлявали автомобили след употреба на алкохол в рамките между 1.42 и 2.91 промила. Засечени са и петима да шофират с концентрация на алкохол между 0.5 и 1.2 промила.

Още петима мъже са отказали да бъдат тествани с технически средства, а други шест са били зад волана без да притежават свидетелства за управление на МПС.

Образувани са общо 5 бързи производства, а за останалите нарушения са съставени актове по Закона за движението по пътищата.

Коментари