Любопитно

89 години теснолинейка

Кристиан Ваклинов – защитникът на теснолинейката, днес не пропуска да отбележи, че за първи път влакът в дефилето към Велинград тръгва на днешния ден. Ето какво е написал той в своя профил във Фейсбук, надяваме се, че не се сърди, че го преписахме:

На 2-ти август 1926-а потегля първият влак по Родопската теснолинейкана (на първата снимка), тогава построена само до днешен Велинград. За изминалите 89 години тясната планинска железница е изиграла достойно ролята си на движеща сила за развитието и символ на прогреса за Чепинския край. Днес теснолинейката се превръща и утвърждава като туристическа атракция и забележителност на световно ниво с незатихваща социална транспортна функция и тип превоз без алтернатива за стотици! Един повод за гордост на всички нас! Честит юбилей! 
Честит празник и на всички Човеци в системата на железниците, които дават максимума от себе си, за да не спира влакът и да продължава той все напред, макар и бавно! На професионалния празник пожелавам на всички мои приятели от сектора здраве, нерви и безаварийна служба!

Коментари