Криминално

8 задържани при акция на полицията в областта, разкриха извършител на палеж от 2019 г.

Написано от ПЗИНФО

През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция.

Тя е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност в обслужваната от дирекцията територия. В нея взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, 4 екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на акцията са проверени 1210 човека, 924 моторни превозни средства, 5 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 6 автоморги и сервизи, 9 заложни къщи и 21 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

Регистрирани са 28 престъпления, образувани са 16 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 8 лица.  Съставени са 29 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

По характерни случаи:

В резултат на проведените действия са установени извършителите на 7 кражби – на пари, мобилни телефони или златни накити. Един мъж е задържан с наркотици, а у възрастен жител на Стрелча са открити незаконно притежавано самоделно оръжие – пистолет и три боеприпаса.

Установени са авторите на два палежа на автомобили в Пазарджик през 2019 година и в Лесичово през май тази година.

Извършителите са 18-годишен тийнейджър от Септември и 38-годишен мъж от Велинград.

В землището на Панагюрище е открита незаконно добита около 9 кубика дървесина. Един водач е установен да управлява МПС под въздействието на алкохол, а други двама са били с нерегистрирани возила.

Коментари