България Криминално

78 кг амфетамини и 8,13 кг марихуана са иззети при полицейски действия в гр. Цар Калоян

За открити в автовоз близо 90 кг наркотици съобщава МВР. Оперативно-издирвателни действия предприели вчера служители на МВР, след като в гр. Цар Калоян за проверка бил спрян автовоз "Рено мастър", с прикачена платформа и натоварени на нея леки автомобили "Роувър" и "Фолксваген джета".

 

Автовозът управлявал 47-годишен мъж  от  с. Дряновец. При извършено претърсване в единия от натоварените леки автомобили, в специално изработен тайник в задната седалка, униформените открили и иззели осем пакета, с общо тегло 8,132 кг суха зелена растителна маса, която при тестване с наркополеви тест реагирала като марихуана. Освен растителната дрога, на същото място, те намерили укрити и 47 пакета  таблетки, с общо тегло 78 кг, реагирали на амфетамин.

В рамките на проведеното разследване е извършено претърсване и изземване в апартамент в Разград, обитаван от 24- годишна жена. От адреса са иззети шест мобилни телефона и 3 компютърни конфигурации.

Мъжът и жената са задържани с полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал.1 от НК. Уведомена е Окръжна прокуратура-Разград и работата по случая продължава под наблюдението й.

Коментари