Институции

77 малки полицаи бяха на обучителен лагер

Написано от ПЗИНФО

Въпреки разгара на лятната ваканция, инициативите по Националната превантивна програма „Детско полицейско управление” в Област Пазарджик не спират. Проведе се обучителен лагер за доброволците от Детското полицейско управление при ОДМВР-Пазарджик в Почивната база на Технически университет в Семково.

В инициативата участваха 77 ученици от Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и  Велинград. Те бяха водени от своите преподаватели и полицейски служители от всички полицейски управления в региона.

Сред прекрасната природа на Национален парк „Рила” децата  придобиха теоретико-практически  знания и умения за ориентиране в природна среда,  тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, начини за построяване на заслони от налични материали.

Научиха се да правят различни видове алпийски възли,  припомниха си правилата за безопасно поведение в планината, оказване на долекарска помощ , пренасяне на пострадал в планински условия.

Акцент бе поставен на опазването на гората от пожари и замърсяване. Експерти от природния парк разкриха пред доброволците важното значение на маркировката в планината, характеристики на голямото биоразнообразие на парка. Децата надградиха и своите умения по „Полицейска лична защита“.

На доброволни начала в обучението с много ентусиазъм се включиха експерти от Национален парк „Рила, представители от сдружение „Планинско спасяване” в Пазарджик и Евгени Попов от  туристическо дружество  „Незабравка“ гр. Септември.

 

Коментари