Институции Общество

7 юни – от Алея на кривите огледала до фолклорен концерт

Алея на кривите огледала ще бъде открита утре в Парк-остров „Свобода“, съобщава Общинска администрация. Място, на което можеш да срещнеш себе си като малък, като жираф, конник, котарак, голям и силен човек. Място, на което можеш да видиш плуващи във въздуха предмети и да се чудиш кой ти ги подава. Планета, с няколко слънца. Огледалата са изработени от плоско стъкло, положено върху различни форми и огънато на висока температура. Откриването на алеята е от 11 часа.

 

в 17.30 часа пък в зала „Театъра“ ще бъде открита постоянна изложба на Никола Манев. Експозицията съдържа 30 картини /живопис, пастел, акварел и рисунка/,  представящи различни периоди от творчеството на художника. Дарението е на стойност 53 хил. лв.

Вечерните часове също са наситени със събития. В 18.00 часа ще бъде връчено Удостоверение за въвеждане в експлоатация на многофамилна жилищна сграда на ул. „Осми март“ №12. Проектирането и строителството на стойност 972 029,18 лв. с ДДС, са дело на „СТРОЙМОНТАЖ“ ЕООД.

Веднага след това, от 19.00 часа, в ДКТ „К. Величков“ започва концерт за народни песни и танци по повод 180 години църква „Света Богородица“, Пазарджик.Участват детските фолклорни състави „Елица”, „Чавдар”, „Детство”, „Чудесия”, „Загоровче”,  Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик”, народен хор „Песнопойче”, вокална формация „Деница”, Самодеен ансамбъл по фолклор „Ветрен”.

Коментари