Спорт

7 медала и двойка – абсолютни шампиони на България е равносметката на КСТ“Импулс“ от държавното първенство

Написано от ПЗИНФО

Панагюрище

В Панагюрище се проведе Държавно първенство по спортни танци организирано от БФСТ, в състезанието се включиха над 320 танцови двойки.
КСТ „Импулс ” -Пазарджик участва със пет танцови двойки.

Иво Тодоров – Виктория Александрова в конкуренцията на 21 танцови двойки от 13 клуба в страната станаха абсолютни шампиони на България във възрастовата група на ЮМВ. Независимо от това , че те танцуват заедно само от месец и половина те завоюваха златните медали и в трите дисциплини – латиноамерикански танци, стандартни танци и многобой. Основни конкуренти за златните медали им беше другата двойка на СК Импулс Атанас Кацарски – Елена Солакова те станаха вице-шампиони в стандартните танци и многобоя. Двете спортни двойки се откроиха от своите конкуренти и доказаха доминацията на СК Импулс в групата на ЮМВ. Третата двойка на клуба в тази възрастова група Алекс Костадинов – Венцислава Генчева стигнаха до полуфиналите и на трите дисциплини /латино, стандартни танци и многобой/.

Другите две танцови двойки се състезаваха в групата на ЮСВ. Илиян Борисов – Венера Спасова завоюваха вице-шампионската титла в многобоя и бронзовите медали в стандартните танци. В латиноамериканските танци Илиян и Венера заеха 5-то място а Георги Перничев – Пламена Николова 7-мо място.

Равносметката за СК Импулс от изминалия шампионат на България са 3 златни медала, 3 сребърни медала и 1 бронзов медал.

По време на държавното първенство в град Панагюрище, БФСТ /Българската федерация по спортни танци/ награди носителите на Купа България  за 2018 г. в различните възрасти и дисциплини /ранг-листа определяна от верига от 7 състезания за Купа България през 2018 г./. В ЮМВ стандартни танци носители на купата станаха двойката на СК Импулс  Атанас Кацарски – Елена Солакова.

Клуб по спортни танци Импулс пожелава на всички състезатели на клуба да бъдат здрави и все така всеотдайни в тренировъчния процес, и още по-големи успехи на следващите държавни първенства, също така сърдечни благодарности  на всички родители, които подкрепяха децата си по време на състезателния сезон и бяха неотлъчно до тях в радостта от успехите, но и в моментите на трудност.

 

 

 

 

 

Коментари