Криминално

60-годишен рецидивист, убил съквартиранта си и живял две седмици с трупа в съседната стая

Пазарджик Окръжна прокуратура е привлякла като обвиняем за умишлено убийство 60-годишния Владимир Г., съобщават от прокуратурата. Жертвата е друг 60-годишен мъж – Георги И., също от областния град. Обвиняемият заживял в жилището на пострадалия на ул. „Никола Фурнаджиев” в края на 2016 г.

 

Според информацията, престъплението е извършено в началото на месец февруари 2017 г. На 6 февруари 2017 г.трупът на Георги И, е намерен в апартамента със следи насилие.  Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик са започнали процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия, в резултат на които е установено, че извършител на престъплението е Владимир Г.

На неустановена дата в началото на февруари 2017 г. двамата употребили алкохол и се скарали, след което обвиняемият нанесъл удари с лопата по главата на Георги И., както и с нож в гърба. Впоследствие преместил трупа в съседна стая, където го покрил с дрехи  и дюшек. През следващите две седмици продължил да обитава жилището, понеже нямало къде другаде да отиде да живее. На 21 февруари 2017 г.  обвиняемият Владимир Г. е бил заловен при извършване на кражба от хранителен магазин в гр. Пазарджик и спрямо него е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд-Пазарджик. Към момента  той се намира в следствения арест в гр. Пазарджик.  

По делото са разпитани свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, иззети са множество и  веществени доказателства, включително  лопатата и ножа, с които е бил удрян Георги И. Обвиняемият е направил самопризнания и съдействал на разследването.

През 1997 г. Владимир Г. е бил осъден на 18 години „лишаване от свобода“ за извършено убийство, което наказание е изтърпял през март 2015 г. През януари 2016 г. Районен съд-Пазарджик му е наложил наказание от девет месеца „лишаване от свобода“ за кражба, извършена през юли 2015 г. Владимир Г. е изтърпял наказанието през юли 2016 г., когато е излязъл от затвора.  

Коментари