Любопитно Общество

6 съвета за здрава и красива кожа

https://www.facebook.com/Shes.Center
Написано от ПЗИНФО

„Нехидратираната кожа показва по-изразени фини линии и бръчки, особено около очите и устата“, казва сертифицираният козметик Гергана Ганева и светва:

Причина: Когато кожата е дехидратирана, тя губи своята еластичност и стегнатост, което води до появата на бръчки.

6 съвета за здрава и красива кожа

1) Поддържайте кожата хидратирана с лек хидратиращ крем .

Хидратацията е ключова през летните месеци. Използвайте лек хидратиращ крем, който съдържа хиалуронова киселина или глицерин, за да задържа влагата в кожата. Тези съставки задържат влагата в кожата. Glycerin” на етикетите на козметичните продукти. Понякога може да бъде посочен и като “Glycerol”, но “Glycerin” е по-често срещаният термин. Изберете крем, който са леки и бързо попитавт в кожата, без да остават мазен филм (ефект).

2) Използвайте лек, но ефективен слънцезащитен крем

През лятото ( и не само)  е задължително да използвате слънцезащитен крем, но е важно да изберете такъв, който не запушва порите и не предизвиква акне. Търсете кремове с минерални филтри като цинков оксид или титанов диоксид, които предоставят широкоспектърна защита срещу UV-A и UV-B лъчи и същевременно са нежни към кожата. Кои са ключовите съставки, които да търсите:

– Цинков оксид (Zinc Oxide):

Широкоспектърен минерален филтър, който осигурява отлична защита срещу UV-A и UV-B лъчи.

Нежен към кожата и подходящ за чувствителна кожа.

Изписва се като Zinc Oxide в състава

Титанов диоксид (Titanium Dioxide):

Друг минерален филтър, който предоставя широкоспектърна защита.

Не предизвиква акне и е подходящ за чувствителна кожа.

Изписва се като Titanium Dioxide в състава;

Ниацинамид (Niacinamide):

Помага за намаляване на зачервяванията и възпаленията, често свързани с акне.

Изписва се като Niacinamide в състава.

3) Включете антиоксиданти в ежедневната грижа

Антиоксидантите като витамин С и Е помагат за неутрализиране на свободните радикали, които могат да ускорят стареенето на кожата. Използването на серуми или кремове, обогатени с антиоксиданти, ще подпомогне възстановяването на кожата и ще я предпази от увреждания, причинени от слънцето и замърсяването.

 

Как да включите антиоксиданти в ежедневната грижа:

Серум с витамин С (Vitamin C):

Витамин С е мощен антиоксидант, който изсветлява кожата, намалява тъмните петна и подобрява текстурата на кожата.

Търсете продукти, съдържащи аскорбинова киселина (L-Ascorbic Acid) като активна съставка. Това е активна съставка действа срещу стареенето на кожата, като предпазва горния слой на кожата от образуването на свободни радикали. Серум или крем с витамин Е (Vitamin E):

Витамин Е има успокояващи и хидратиращи свойства, които помагат за поддържане на кожата мека и еластична.

Може да се използва както сутрин, така и вечер, като част от вашата рутинна грижа.

Търсете продукти, съдържащи токоферол (Tocopherol) или токотриенол (Tocotrienol).

 

Съвет 4: Редовно хидратирайте кожата си

Хидратацията е ключова за здрава и млада кожа, особено през лятото, когато топлината и слънцето могат да изсушат кожата. Използвайте хидратиращи продукти с хиалуронова киселина, глицерин и натурални масла, които задържат влагата в кожата. Пийте много вода и избягвайте прекомерното излагане на слънце.

Съвет 5: Редовно хидратирайте кожата си

Хидратацията е ключова за здрава и млада кожа, особено през лятото, когато топлината и слънцето могат да изсушат кожата. Използвайте хидратиращи продукти с хиалуронова киселина, глицерин и натурални масла, които задържат влагата в кожата. Пийте много вода и избягвайте прекомерното излагане на слънце.

 

Съвет 6: Професионални хидратиращи терапии

Защо е важна хидратацията на кожата, особено през лятото

–  Предотвратява изсушаването на кожата

Лятото е период, в който високите температури и излагането на слънце могат бързо да изсушат кожата. Хидратацията помага да се задържи влагата в кожата, което предотвратява изсушаването и лющенето.

–  Поддържа кожата еластична и стегната

Дехидратираната кожа губи своята еластичност, което може да доведе до появата на фини линии и бръчки. Редовната хидратация поддържа кожата стегната и гладка, като същевременно забавя процеса на стареене.

–  Успокоява и предпазва кожата от увреждания

Излагането на слънце може да предизвика зачервявания и възпаления. Хидратиращите продукти съдържат съставки, които успокояват кожата и я предпазват от увреждания, причинени от UV лъчите и замърсяванията.

Подобрява външния вид и текстурата на кожата

Редовната хидратация прави кожата по-мека, гладка и сияйна. Хидратираната кожа има по-добра текстура и изглежда по-здрава и млада.

За дълбока и интензивна хидратация, препоръчвам специалните хидратиращи терапии, които предлагаме в She’s Center.  Те са разработени да проникват в дълбоките слоеве на кожата и да предоставят продължителна хидратация и защита.

Подробности във видеото.

Коментари