Криминално

57-годишен в ареста, подозират го, че е изнасили 16-годишно момиче

Стрелча

В петък вечерта е получен сигнал от родителите на непълнолетно 16-годишно момиче от Стрелча, че дъщеря им не се е прибрала от училище. Малко след това е получен втори сигнал, че детето се е прибрало, но е неадекватно. Според първоначалните данни по всяка вероятност е станала обект на сексуално насилие. Незабавно за разследване на случилото се е създаден екип от разследващ полицай, криминалисти, експерти, полицейски и младши-полицейски инспектори. Непълнолетната е освидетелствана в отделение по „Съдебна медицина” при МБАЛ-Пазарджик, като по данни на съдебните медици върху нея не е упражнено насилие. Тествана е с тест за употреба на наркотични или упойващи вещества, като пробата е отрицателна.

Въпреки това за пълното изясняване на случилото се е образувано досъдебно производство и е уведомена Районната прокуратура в Панагюрище, както и Окръжната прокуратура в Пазарджик. Направен е щателен оглед на мястото посочено от девойката, където е станала обект на посегателството, иззети са веществени доказателства. Предстои да бъдат извършени необходимите експертизи в хода а досъдебното производство. Снощи за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище е задържан 57-годишния И.Е. от Стрелча. С него работят криминалисти от полицейското управление в средногорския град.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Бел.ред.: По информация на национални медии въпросният И.Е. е бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев. По-късно се очаква информация и от прокуратурата.

 

Коментари