Избори

Дигитален център ще предоставя информация за културните събития в Пазарджик и общината

Написано от ПЗИНФО

След 12 успешни години, ние сме една от малкото общини, които успяха да запазят културните си институции, подчерта кандидатът за кмет на Пазарджик Тодор Попов при представянето на предизборната си платформа в сектор „Култура и образование“. В пълен състав е симфоничният оркестър, запазихме си театъра, ОДК, Младежкия дом, ансамбъла за народни песни и танци и многото още групи и състави. Сега на дневен ред е реновиране на Младежки дом и читалище “Христо Ботев” (бившият Куклен театър).

Ще се доразвие като център за отдих Зоната на здравето с изграждането на амфитеатър за спортни и културни събития, което ще позволи изнасянето на част от културните събития там. Дигитален информационен център пък ще информира за всички културни събития на територията на общината, обяви Попов.
Основен приоритет остава образованието.

След обновяването на училищните сгради, възстановяването на Спортното училище в този сектор предстои стартирането на програма за координация и комуникация между завършващи и работодатели, както и създаването на фонд за стипендии за подпомагане на ученици от семейства, които нямат възможности. Отличните ученици пък ще получават културен чек за посещаване на културни институции, купуване на книги и помагала от книжарниците.

Разработва се програма за повишаване на дигиталната култура на гражданското общество в сътрудничество с фондация „Диджитал кидс“. Ще продължи инициативата „Училище за родители“.
Специално внимание е отделено на висшето образование. Предстои да бъдат направени следващите стъпки за разкриването на филиал на медицински университет за обучение на специалисти по здравни грижи. Интерес има от медицинските университети в Пловдив и Варна. В този проект ще се включат и болници, които ще финансират процеса на образование, защото кризата с медицинските специалисти е много голяма и в здравните заведения процентът на специалистите в пенсионна възраст е огромен, коментира Попов. Ще се търси възможност за разкриване на висше училище с напълно нови за страната ни специалности, които да привлекат млади хора в Пазарджик.

➡️Тодор Попов и Новото време са с номер 69 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари