Криминално

Мъж с камион незаконни дърва опита да избяга от полицията

Написано от ПЗИНФО

Незаконно добити дърва или нередности при тяхното добиване и превозване откриха по време на полицейска акция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност при ОДМВР-Пазарджик. Действията на полицаите са част от мерките за противодействие на престъпленията в горския фонд. В проверките, които са обхванали територията на Община-Велинград са включени инспектори от ИАГ-София и НАП-Пловдив.

По време на акцията в местност край велинградското село Абланица екипите засекли в корито на река прикрит камион. „ИФА“-та била натоварена с 9 кубически метра немаркирана широколистна дървесина, а това водачът, К. Б.- 36г., от съседното село Цветино не разполагал с превозен билет. По време на проверката мъжът не се подчинявал на разпорежданията на полицаите, избягал от местопроизшествието и опитал да се укрие. Не след дълго  бил задържан и приведен в ареста на РУ-Велинград. Спрямо него се водят две полицейски производства, а камионът и дървата са иззети.

Близо до контролния горски пункт „Чепино“ органите на реда спрели за проверка и товарна „Шкода“ , шофирана от велинградчанина И. К.- 52г. По време на инспекцията се установило, че количеството дървесина превозвана в камиона е по-голяма от това отбелязано в превозния билет. И по този случай е образувано полицейско производство.

Проверките в тази посока продължават.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари