Общество Политика

Новият завод „Костал“ – инвестиция за над 32 млн. евро и 1300 работни места

Пазарджик Очакваното откриване на завод „Костал” в Пазарджик вече е факт. Той беше открит днес от министър-председателя Бойко Борисов, министъра на външните работи Екатерина Захариева и президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

 

На откриването присъстваха също кметът на Пазарджик Тодор Попов, областният управител Стефан Мирев, кметове на общини от региона и, разбира се, човекът дейността на чиято фамилия позволява днес заводът да носи това име, Андреас Костал, собственик на германския концерн и Йоахим Грабовски, управител и генерален мениджър на чешкото представителство на компанията, много гости, работниците, с които стартира производствената дейност. Преди прерязването на лентата Андреас Костал припомни изминатия път до днешния ден и подкрепата на изпълнителната и местната власт, припомни инвестицията за над 32 милиона евро и добави, че работните места в този завод за 1300, а амбицията е те да нарастват. Премиерът Бойко Борисов поздрави инвеститорите, благодари на местната власт, и на най-важните хора – работниците. Дойде време да се радваме, че ви има, каза той и добави, че в момента в България безработицата и паднала под 7{5096c976179be6c5a378f3ca71010889c012c7db7f7ec4b11baea3e99cce71d3} и безработица има само за тези, които не искат да работят. Той допълни, че на икономиката е нужна умна, дисциплинирана и квалифицирана работна ръка.

Президентът Росен Плевнелиев изтъкна важността на взаимодействието между централната, местната власт и бизнеса за развитието на икономиката и просперитета на регионите.

Новият завод в Пазарджик е трета производствена база на компанията "Костал" в България и част от стратегията за разширяване на производствените мощности за нуждите на европейския пазар.

Лентата на "Костал" в Пазарджик  прерязаха кметът Тодор Попов, външният министър Екатерина Захариева, премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев и  Андреас Костал.

Коментари